Bošnjačka stranka: Bakir Izetbegović podržao odluku da budemo dio Vlade Crne Gore

Bošnjačka stranka: Bakir Izetbegović podržao odluku da budemo dio Vlade Crne Gore


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), i bivši predsjedavajući Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović podržao je odluku Bošnjačke stranke da bude dio Vlade Crne Gore, potvrđeno je iz Bošnjačke stranke na oficijalnoj stranici.

„Crna Gora je zemlja u kojoj su Bošnjaci konstitutivan i ravnopravan narod, to je i njihova zemlja, a time i njihova država, njena vlada i institucije. Bošnjaci imaju pravo, ali i obavezu da participiraju u radu crnogorske vlade bez obzira na političke stranke koje se u njoj nalaze, njihovu retoriku i političke stavove.

I mi u Bosni i Hercegovini redovito ulazimo u vlade sa strankama sa kojima imamo suprotstavljena gledanja na mnoga bitna politička pitanja“, kazao je Izetbegović i dodao da je to neizbježno s obzirom na svu kompleksnost odnosa, stavova i interesa.

Izetbegović je istakao i da su Bošnjaci uvijek donosili stabilnost vlasti u Crnoj Gori.

„Predstavnici Bošnjaka u Vladi Crne Gore su uvijek donosili pozitivnu komponentu kada je u pitanju stabilnost, sigurnost i proces pomirenja među narodima i državama Balkana, kao i prevagu kada je u pitanju napredak Crne Gore ka članstvu u euroatlantskim asocijacijama. Uvjeren sam da će i sa 44. vladom Crne Gore biti tako“, poručio je Izetbegović.

Podsjetimo, Bošnjačka stranka na čelu s Ervinom Ibrahimovićem na čelu ući će u rekonstruisanu Vladu Crne Gore premijera Milojka Spajića, odlučio je Glavni odbor te stranke 22. jula.

Kako javlja Radio Slobodna Evropa, istovremeno u Vladu će ući stranke proruskog Demokratskog fronta (DF) predsjednika Skupštine Andrije Mandića i poslanika Milana Kneževića.

Mandić je otvoreni negator genocida u Srebrenici, četnički vojvoda, političar blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), kojeg je ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao “herojem”, zajedno sa Kneževićem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija