“Braća su bila vrhunski vodoinstalateri a onda digli ruku jedan na drugog”

“Obojica su bila vrhunski vodoinstalateri, svima su vodu pravili” – počinje svoju priču Almirov prijatelj kojeg je ova tragedija i više nego potresla.

Podsjetimo, sinoć oko 21:00 sat izbio je požar na porodičnoj kući u ulici Žagrići, a stanovnici ovog sarajevskog naselja su prije požara čuli pucnje iz vatrenog oružja.

Kako nezvanično saznaje Crna-Hronika, riječ je o dvostrukom ubistvu, zapaljenju kuće i suicidu. O ovome smo prvi pisali.

Tragedija u porodici Česir: Ubio brata i snahu, zapalio kuću pa izvršio suicid

Svi se pitaju šta je uzrok i motiv ove tragedije.

Portalu Crna-Hronika javio je Almirov prijatelj koji je još u šoku šta se sinoć desilo u porodičnoj kući Česira.

“Almir i Muamer su bili vrhunski vodoinstalateri. Radili su zajedno dok se nisu posvađali. Cijeli problem je nastao zbog tog bratskog sukoba koji je počeo zbog mačke koju je Emira, Muamerova supruga donijela u porodičnu kuću u kojoj su svi zajedno živjeli.

Nakon svađe oko mačke, Muamer je pretukao mlađeg brata Almira koji je par mjeseci ležao na KCUS-u i tom prilikom, zbog teških tjelesnih povreda izgubio je i oko te je nakon toga Almir sa suprugom Mersihom izbačen iz porodične kuće.

Nakon što je izgubio oko, izgubio je i posao jer nije mogao raditi vodoinstalaterski posao kako treba, a pogotovo nije mogao raditi sa Muamerom.

Otišao je da živi kod punca s tim da se i s puncem posvađao, pa je sa svojom nevjenčanom suprugom otišao da živi kao podstanar. U svoju kuću se nije mogao vratiti jer je očekivao da će ga brat opet napasti.

Gubitak oka i zabrana da živi u svojoj porodičnoj kući su bile okidač za sve. Par mjeseci je valjda čekao da počini to, pisao je na Facebook-u, mi smo mu govorio da ne čini nikakve gluposti, ali niko nije očekivao da će uraditi ovo. Tuga” – izjavio je Almirov prijatelj za portal Crna-Hronika koji je želio ostati anoniman.

U kući na Širokači pronađena tri tijela, utvrdit će se identitet

 

Komšije su kazale da su se čule eksplozije prije požara, a trenutno se utvrđuje na koji način je došlo do zapaljenja kuće.

U većem dijelu naselja nema struje, a Elektroprivreda BiH ne može popravljati kvar dok se ne završi uviđaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79