Branimir Glavaš napisao da je u ratu ubio premalo ljudi

Osuđenik za ratne zločine Branimir Glavaš, koji je bio osuđen na osam godina zatvora pa oslobođen nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda, na svom Facebook profilu je napisao da je u ratu “pobio premalo ljudi”.

Branimir Glavaš oteo porodičnu kuću Aleksandra Milića Milija u Osijeku

Ovo je Glavaš napisao na postu o novinaru Zoranu Šprajcu, koji je Glavaša 5. jula u emisiji RTL Direkt nazvao ratnim zločincem. U komunikaciji na Facebooku spominjalo se Šprajcovo bivše, “srpsko” prezime, predlagalo da bude protjeran pa čak i da bude likvidiran.Dosta komentara Glavaš je lajkovao, a kada ga je neko, uz psovku u kojoj se spominju bog i majka, upitao koliko je ljudi pobio, Glavaš je odgovorio – “premalo” s nasmijanim emotikonom.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poništio je krajem maja odluke o oduzimanju odlikovanja i čina Branimiru Glavašu, koje je 2010. donio tadašnji predsjednik Ivo Josipović.

“Hvala Bogu da imamo predsjednika koji poštuje Ustav, zakone RH i sudske prakse, a ne kao ona ‘kokoš’ koja je, nakon što je izgubila predsjedničke izbore, pokazala srednji ‘prst’ cijeloj naciji”, komentarisao je tada Glavaš Milanovićevu odluku.

Inače, presudu Glavašu, kojom je bio osuđen na osam godina zatvora po dvije inkriminacije iz 1991. godine, i to zbog ubistva sedam većinom srpskih civila i pokušaja ubistva jednog, Ustavni sud ukinuo je 2015. godine i naložio da sve krene ispočetka. Suđenje i dalje traje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79