Branko Perić: Mediji su objavili da bih mogao donijeti oslobađajuću presudu u predmetu “Respiratori”, zato sam tražio izuzeće

Branko Perić: Mediji su objavili da bih mogao donijeti oslobađajuću presudu u predmetu “Respiratori”, zato sam tražio izuzeće


Zahtjev sudije Branka Perića za izuzećem iz predmeta “Respiratori” je odbijen. 

Ovu informaciju potvrdio je Perić u razgovoru za Oslobođenje. Kaže da je očekivao ovakvu odluku.

“Vidim u obrazloženju da su moje kolege zaključile da nema objektivnih dokaza o mojoj pristrasnosti zbog čega bi usvajanje zahtjeva potvrdilo insinuacije nekih neprofesionalnih medija o sumnji u moju nepristrasnost”, rekao je Perić.

Smatra da bi uvođenje ovakve prakse izuzeća sudija zbog medijskog insistiranja “dovelo u opasnost normalno funkckionisanje sudova”.

“Ja sam to tražio isključivo zbog javnosti i sugerisanja pojedinih medija da bih mogao donijeti oslobađajuću presudu u predmetu ‘Respiratori‘”, naveo je Perić.

Podsjetimo na kraju da je Perić izuzeće iz predmeta “Respiratori” zatražio nakon brojnih kritika dijela javnosti radi oslobađajuće presude u predmetu “Zijad Mutap i dr.”

Osim Perića, u sudskom vijeću kada je u pitanju ovaj predmet bili su Nenad Šeleda i Izo Tankić.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija