Branko Perić: Mediji su objavili da bih mogao donijeti oslobađajuću presudu u predmetu “Respiratori”, zato sam tražio izuzeće

Zahtjev sudije Branka Perića za izuzećem iz predmeta “Respiratori” je odbijen. 

Ovu informaciju potvrdio je Perić u razgovoru za Oslobođenje. Kaže da je očekivao ovakvu odluku.

“Vidim u obrazloženju da su moje kolege zaključile da nema objektivnih dokaza o mojoj pristrasnosti zbog čega bi usvajanje zahtjeva potvrdilo insinuacije nekih neprofesionalnih medija o sumnji u moju nepristrasnost”, rekao je Perić.

Smatra da bi uvođenje ovakve prakse izuzeća sudija zbog medijskog insistiranja “dovelo u opasnost normalno funkckionisanje sudova”.

“Ja sam to tražio isključivo zbog javnosti i sugerisanja pojedinih medija da bih mogao donijeti oslobađajuću presudu u predmetu ‘Respiratori‘”, naveo je Perić.

Podsjetimo na kraju da je Perić izuzeće iz predmeta “Respiratori” zatražio nakon brojnih kritika dijela javnosti radi oslobađajuće presude u predmetu “Zijad Mutap i dr.”

Osim Perića, u sudskom vijeću kada je u pitanju ovaj predmet bili su Nenad Šeleda i Izo Tankić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79