Branko Vuković, policajac PS Gacko, osuđen jer je za 100 KM “propustio” kamion sa stokom

Branko Vuković, policajac PS Gacko, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na uslovnu kaznu zatvora i novčanu kaznu od 3.000 KM zbog primanja mita u iznosu od 100 KM.

Kako je saopštio Okružni sud u Banjaluci optuženom je izrečena uslovna kazna od godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u naredne dvije godine ne počini novo krivično djelo.

“Novčanu kaznu od 3.000 KM optuženi je dužan platiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude. Ako optuženi ne plati novčanu kaznu u ostavljenom roku, ona će se zamijeniti kaznom zatvora, tako što će se za svakih započetih 50 KM novčane kazne odrediti jedan dan zatvora”, navodi se u saopštenju suda.

Prema optužnici djelo je počinjeno 17. avgusta 2018. godine u Gacku. U optužnici se navodi da je Vukovića radni kolega preko telefona zamolio da pomogne radnicima njegovog poznanika iz Vogošće koji su imali poteškoće sa pribavljanjem veterinarske dokumentacije za 13 krava koje su taj dan kupili na stočnoj pijaci u Gacku.

Stoku su trebali prevesti u Vogošu, ali mu je veterinar objasnio zašto nije moguće izdejstvovati odgovarajuću dokumentaciju. Vuković je potom na stočnoj pijaci prišao parkiranom kamionu “MAN” u kojem su bili vozač i suvozač i objasnio im zašto se ne može dobiti potrebna dokumantacija.

“Znajući da nemaju validnu dokumentaciju za stoku koju prevoze, Vuković ih je pustio da nastave vožnju, a da o tome nije obavijestio veterinarskog inspektora. Potom ih je na izlazu iz Gacka pretekao službenom “dačijom daster” i službenom palicom zaustavio. Saopštio im je da ih ipak ne može pustiti dalje”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da su policajcu potom ponudili da ga počaste sa 50 KM, da bi nastavili put, ali im je on odgovorio da je to malo. Na kraju je pristao na 100 KM, koje su mu stavili unutar dokumentacije.

“Vuković je novac uzeo i zadržao, a dokumentaciju je vratio. Vozač se potom vratio u kamion i nesmetano nastavio put ka Vogošći”, navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79