Bratu zadao desetak uboda nožem

Bratu zadao desetak uboda nožem


Zbog sumnje da je navodno nožem pokušao ubiti brata, a što neslužbeno saznaje Zadarski.hr policija je uhapsila bivšeg zadarskog dogradonačelnika 46-godišnjeg Ivicu Vlakića.

Sukob o kojem je policija izvijestila u ponedjeljak, odigrao se u subotu u porodičnoj kući na zadarskom području nakon fizičkog sukoba tokom kojeg je Vlakić nožem povrijedio tri godine starijeg brata.

Kako se saznaje Vlakić je bratu nanio desetak uboda nožem, no niti jedan nije bio u vitalni organ. Do sukoba je došlo zbog porodičnih razmirica. Kada je shvatio što se dogodilo Vlakić je zvao u pomoć komšije, te pokušao pomoći.

Nakon napada 49-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Protiv Vlakića je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Zbog sumnje na pokušaj ubistva sudac istrage mu je odredio pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija