Vještačenje potvrdilo navode porodice Selimović

Porodica Selimović iz Tuzle, koja tvrdi da je njihova supruga i majka Amira Selimović preminula uslijed nesavjesnog liječenja u UKC Tuzla, dobila je rezultate vještačenja medicinske dokumentacije koje su izvršili stručnjaci iz UKC Banja Luka.

– Na osnovu saturacije i EKG koji su bili izuzetno loši, Amira je morala biti primljena na bolničko liječenje, a ne vraćena kući. Halilbašić Alma je pokojnu Amiru vratila kući na osnovu slobodne procjene te da nije pravilno ocijenila hitnost, bez obzira na upozorenje članova porodice i iz te prve greške nastale su druge kobne greške – kazao je Senad Selimović, Amirin suprug za N1.

Takođe, Selimović navodi da su vještaci utvrdili da je tadašnji dežurni ljekar Midhat Hajder sve prepustio specijalizantu sa tri mjeseca iskustva. Vještaci su dodali da ishod u slučaju da je bila hospitalizovana nije moguće saznati, ali bi sam pristup bio mnogo ozbiljniji.

Priča Senad i dalje detalje iz sudnice, te da iz UKC Tuzla su tvrdili da je u otpusnom pismu njegove supruge zapravo dogodila se greška.

Vještaci su odbili mogućnost da se radi o grešci jer je otpusnica zvanični dokument i da je u pitanju greška, pošto je Amira bila životno ugrožena i bez ičije saglasnosti i potpisa morala je biti poslana kolima hitne pomoći uz obavezan nadzor ljekara, što na kraju nije učinjeno.

Na narednom ročištu u Opštinskom sudu u Tuzli, kaže Selimović, biće prezentovano grafološko vještačenje jer je, objašnjava Selimović, vidljivo da se postojeća prijemna dokumentacija njegove supruge prepravljala. Ukoliko vještaci to zvanično i potvrde, porodica Selimović najavljuje i nove krivične prijave.

Takođe, osim vještaka i Senad i njegov sin će se naći na narednom ročištu kao svjedoci te i doktori iz UKC Tuzla koje porodica Selimović tereti za nesavjesno liječenje njihove Amire.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79