Brojači u Zetri Dodiku upisali nulu umjesto 157 glasova

Brojači koji su u Zetri na kontrolnom prebrojavanju jednog biračkog mjesta u Banjoj Luci umjesto 157 glasova Miloradu Dodiku upisali nula prebačeni su na druge poslove.

Potvrdio je to zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić ističući da ti brojači više nisu na poslovima brojanja.

– To je bila greška kod upisa. I mi smo ponovo izvršili brojanje – rekao je Agić za RTRS.

Posmatrači su uočili i spriječili pokušaj krađe glasova Milorada Dodika, kome je nakon ponovnog brojanja, sa jednog biračkog mjesta u Banjoj Luci, umjesto osvojenih 157, upisana nula.

Umjesto 157 glasova koliko je Milorad Dodik dobio na glasačkom mjestu u OŠ Ivo Andrić u Banjoj Luci, brojači su u konačni zapisnik upisali nulu. Tek kada su posmatrači intervenisali, glasovi su ponovo izbrojani i greška, slučajna ili namjerna, je ispravljena. Broj glasova koji je dobila Јelena Trivić 174 nije mijenjan.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine naredila je 10. oktobra ponovno brojanje glasova za predsjednika/potpredsjednika RS-a sa 2.239 biračkih mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79