Budimo humani i pomozimo Ernadu Aliću iz Goražda da stane na svoje noge

Budimo humani i pomozimo Ernadu Aliću iz Goražda da stane na svoje noge


Akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Ernada Alića pokrenulo je humanitarno udruženje “Svjetlo grada” Goražde.

Ernad je nakon teške saobraćajne nesreće ostao nepokretan, a za liječenje u Turskoj neophodno je obezbijediti više od 42.000 maraka.
Prijelom kičme

Naime, on je u julu ove godine u teškoj saobraćajnoj nesreći doživio prijelom kičme nakon čega je nastupila paraliza donjih ekstremiteta. Ovaj mladić tri mjeseca je proveo na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, a potom upućen na kućno liječenje. Poslije loših prognoza u BIH, nadu za oporavak Ernad je dobio od ljekara u Turskoj.

Ljekari planiraju Ernadu ugraditi baklofensku pumpu u kojoj se nalazi lijek koji pomaže u obnovi nerava. Prognoze da bi nakon operativnog zahvata, uz stalne fizikalne terapije i rad, mogao stati na noge su veoma pozitivne pozitivne. Upravo je ova informacija i akcija udruženja pokrenula brojne građane da se uključe

Uplata na račun

Svi koji žele učestvovati u akciji novac za liječenje mogu ubaciti u humanitarne kutije postavljene na više lokacija u gradu, ili se obratiti volonterima udruženja “Svijetlo grada”.

Uplate se mogu izvršiti na račun Humanitarnog udruženja “Svjetlo grada” Goražde 1862610310740994, Ziraat banka, podružnica Goražde sa naznakom “Za Ernada”, navode iz Udruženja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija