Bulevar Mimara Sinana i ulica Braće Mulić bit će obnovljeni, gradit će se i biciklistička staza

Bulevar Mimara Sinana i ulica Braće Mulić bit će obnovljeni, gradit će se i biciklistička staza


Raspisana je javna nabavka za obnovu Bulevara Mimara Sinana i ulice Braće Mulić u sarajevskom naselju Dobrinja, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako su naveli, to će podrazumijevati i obnovu pješačkih staza i izgradnju biciklističkih staza.

“Ovo je još jedna u nizu saobraćajnica u našem kantonu kojoj je neophodna obnova, kako bi se povećala sigurnost u saobraćaju i unaprijedio kvalitet. Kroz Direkciju za puteve imali smo velika ulaganja u svim općinama, tako i u najvećoj općini našeg kantona, a ovaj projekt je jedan od mnogih kojima će se značajno promijeniti slika i Novog Grada i Kantona Sarajevo”, izjavio je kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP).

Procijenjena vrijednost projekta iznosi pet miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve izdvajaju 4,6 miliona KM, a ostatak Općina Novi Grad.

Nakon okončanja javne nabavke, planirano je zaključenje okvirnog sporazuma na osnovu kojeg će se potpuno obnoviti 1,7 kilometara saobraćajnice, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija