Burna rasprava na Facebook-u: “Za čišćenje stana traži 18 KM po satu”

Burna rasprava na Facebook-u: “Za čišćenje stana traži 18 KM po satu”


U proteklim mjesecima, tržište usluga čišćenja stanova suočava se s iznenadnim porastom cijena širom regije, što izaziva zabrinutost među klijentima. Prema navodima u Sarajevu , cijene su skočile i do 30 posto, što predstavlja značajan udar na novčanike potrošača piše Crna-Hronika.

Za ovakav dramatični porast cijena, razloga je nedostatak radne snage, što je rezultiralo smanjenjem broja dostupnih profesionalnih čistača.  Reakcije klijenata na ovaj porast cijena su raznolike.

Dok su neki izrazili razumijevanje za izazove s kojima se suočavaju pružatelji usluga, drugi su frustrirani zbog naglog skoka troškova.

Na društvenim mrežama u jednoj sarajevskog grupi, vodila se rasprava u vezi cijene za čišćenje stana te je tako objava jedne Sarajke izazvao lavinu komentara.

Ona tvrdi da joj je satnica 18 KM i da ponese svoja sredstva za čišćenje.

Ova izjava izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

“Ako vam je skupo, sami si čistite”

“Zavisi, nekima bi uradila za koliko god, samo da vidim da je insan a drugim bih naplatila 3 puta više zbog bezobrazluka”

“Ja samo ne znam da li je malo 10 KM po satu da se toliko plaća. Nije niko našao pare na putu, pojedine dođu da rade pa udare kuknajvu, ne mogu ja ovo, ne mogu ja ono, trljinu malo ovdje, malo ovdje. Puno praznog hoda još više cigara i priče. 10KM je realna cijena”

“Ja sam imala takav slučaj. 4 prozora prala 2 sata. 4 stakla na balkonu, jedan balkon. 2 sata. A nije bilo ni masno ni meljano ni zapušteno. Ali zato ide ispitivanje, ko sam, odakle sam,s kim živim, imam li djece, zašto nemam itd. Jednom sam angažovala tu ženu sa ove druge i ne bih nika više.”

“Ma gdje je 18 KM puno? Ajmo drage moje zavrnuti rukave pa sve očistiti, ispeglati i prebrisati. Ja sve sama radim, pa me noge bole, leđa sve.”

“Hoću da kažem da nije puno, nego malo, treba naplačivati 20, 25 KM po satu. To je težak posao. Da imam para na bacanje, imala bih ženu samo za veš, samo za peglu i čistećenje a davali bih joj 15 KM.”

“Kažete nije puno, a šta ako dotična ne čisti kako treba?”

“15 KM je puno, a ne 18 KM”

“Ako vam je puno, onda fino ti krpu u ruke i riješeno sve. Lako je potcjenjivati drugog i tuđi rad.

Jedni govore kako spremačice imaju veću satnicu od doktora.

“Ako govorite “uzmi samu krpu u ruke i čisti”, onda i vi uzmite knjigu u ruke, završite medicinu i liječite se sami. Imate veće satnice od doktora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija