Bursać o sramotnom transparentu u Banjaluci: Pampers-general Mladić je 1992. godine rekao da je to genocid!

Poznati novinar i pisac iz Banja Luke Dragan Bursać komentirao je na društvenim mrežama sramotni transparent koji je jutros osvanuo u Banjoj Luci, na kojem je poslana podrška zločincu Ratku Mladiću.

Podsjećamo, Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove (MMKS) danas će izreći konačnu presudu Ratku Mladiću, koji je prije skoro četiri godine prvostepeno osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina tokom rata u BiH.

Bursać je između ostalog naveo da je današnji sramni transparent Mladiću u Banjoj Luci genocidno naslijeđe.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

U Banjaluci je danas osvanuo sramni transparent podrške Mladiću na kojem piše “Ne priznajemo haške odluke, ti si ponos srpske republike”.

U centru Banja Luke transparent podrške Ratku Mladiću! (FOTO)

E to je to genocidno naslijeđe! Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu.
Plašim se da će bez zabrane negiranja genocida i zločina, bez zakonske zabrane, ovo sjeme zla samo cvjetati. Bojim se da će bez denacifikacije, djeca u rs-u baštiniti zločinačke tradicije Ratka Mladića.
Kao što tamo u bijelom svijetu postoji sud i zakon koji će doživotno osuditi pampers-generala i kao što tamo djeca pravim imenom u školama zovu genocid, moramo početi i mi. Pravo vrijeme je bilo juče, prekjuče, 1996, ali moramo makar danas početi.
Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao-To je ljudi, to je genocid!
Šta nam više treba?! – naveo je Bursać.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79