Carinska ispostava Bratunac: Uskoro novi granični prijelaz u BiH

Dana 1. augusta u 08.00 sati započinje rad Carinska ispostava Bratunac, smještena na Graničnom prijelazu Bratunac (Novi most). Također, istog dana u ponoć, referat Granični prijelaz Bratunac – Novi most preuzima nadležnost za međunarodni drumski saobraćaj robe preko ovog prijelaza.

Granični prijelaz Bratunac – Novi most otvoren je za međunarodni promet putnika od novembra 2021. godine, a sada se širi i za međunarodni promet roba.

Carinska ispostava Bratunac uključuje se u informaciono komunikacioni sistem UINO, što obuhvaća nove carinske informatičke aplikacije i sisteme za podnošenje i obradu carinskih deklaracija u uvoznim i izvoznim carinskim postupcima.

Novoizgrađeni most “Bratoljub”, koji povezuje Bratunac i Ljuboviju, na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije, služi kao zajednički granični prijelaz i carinski terminal za obje zemlje. Projekat izgradnje mosta vrijedan 14,5 miliona KM je finansirala Vlada Republike Srpske, dok je Republika Srbija finansirala samu izgradnju mosta.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je osigurala potreban prostor za nesmetan rad kontrolnih organa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije za potrebe rada carinskog referata na Graničnom prijelazu Bratunac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79