Čedo i Emir: Ni sarajevska, ni beogradska djeca nisu mrtva…

Razmijenili su emotivne riječi nakon užasa koji se desio u Srbiji i dva masakra u kojem su stradali nevini ljudi

Lider LDP-a Čedomir Jovanović na Facebooku je objavio dio prepiske sa bosanskohercegovačkim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem.

U porukama su razmijenili emotivne riječi nakon užasa koji se desio u Srbiji i dvije masovne pucnjave u kojima je ubijeno 17, a ranjena 21 osoba.

– Uznemiren sam i plačem. Ovo je… Ne znam, nemam riječi. Možda sutra kad se saberem. Ponekad pomislim da sve ovo od ‘91 samo sanjam, da ću se probuditi na sećiji Centrotransovog autobusa sa ekskurzijom Mašinske škole na putu za Medulin kod Pule. Da ću vrisnuti i probuditi se sav u znoju i pričati drugovima iz razreda kako sam sanjao užasan san.

Kako se Jugoslavija raspala, kako sam sanjao strašne pokolje, krv, jame, neke TV emisije gdje se u zatvorenim kućama tuku, j*bu i mrze i onda u magnovenju sanjam kako neku djecu ubijaju u Sarajevu, Beogradu i tad mi se san prekida. Dodajte mi tu Fantu i dajte mi komad krompiruše da dođem sebi.

“Koliko do Pule”, pitam. Još 30 kilometara. “Super”, odgovaram i mlatim krompirušu iz kutije za cipele sa podlogom od folije. Ovo više u zdrav mozak ne staje. Očajan sam, Čedo. Volim te jako i iskreno. Kad ovo napišem, lakše mi je, napisao je Hadžihafizbegović Jovanoviću.

Ovim putem Jovanović je odgovorio bh. glumcu.

– Razumem te dobro Emire, volim te jako i iskreno brate moj. Nikad nismo bili potrebniji jedni drugima kao sad. Tuga, moj Emire, đavo uvek dođe po svoje i uzme najnevinije… krv i med, znali su Turci zašto svaku noć pred spavanje zamolim Boga da se probudim na sećiji Centrotransovog autobusa.

Moguće je, vjerujem da je moguće, ali izgleda da Bog još čeka da mi molitva 100% bude iskrena. Svi mi negdje varamo Boga, a on se smije i čeka Anđelijin tekst čeka one sa “planete malog princa”, samo on zna zašto je poslao Kostu u školu. Sotona je u Kostu ušao tiho, neznano, sam. Mi smo još amateri da to odgonetnemo. Ono što je sigurno – ni sarajevska, ni beogradska djeca nisu mrtva.

Bog s njima oko sebe smišlja neku novu fintu ne bi li nas popravio i natjerao da se konačno obračunamo sa “zakržljalim psihologijama i fašističkim go*nima”, poručio je Jovanović.

Podsjetimo, BiH, region i svijet su potrešeni masovnima pucnjavama koja su ove sedmice u Srbiji odnijela živote 17 ljudi. Tom prilikom ranjena je 21 osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79