Čeka se hapšenje i Davora Gaja, Batkovog kolege iz “Otvorene mreže”

Jučer je u Sarajevu uhapšen Almir Čehajić Batko, a danas ili u narednim danima u okviru akcije “Network” policijski službenici bi trebali uhapsiti i njegovog poslovnog kolegu Davora Gaja koji je trenutno u Turskoj.

 

Građani Sarajeva podijelili informacije o Batku: “Moja porodica je također jedna od žrtava njegovih malverzacija”

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivimovinsku korist na štetu drugih osoba.

Naime, Gaj je bio odgovorna osoba u firmi “Otvorena mreža” u kojoj su jučer izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan.

Prema dostupnim podacima Davor Gaj se vodio kao direktor firme “City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški”, koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru Otvorene mreže koja se bavila humanitarnim radom.

Protiv njega i Čehajića je podneseno nekoliko prijava na osnovu čega je pokrenuta istraga u saradnji SIPA-e i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je jučer u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 625.000 KM. Pored navedenog iznosa od 625 hiljada KM sumnjiči i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime firme “City – Otvorena mreža” iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM. Da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu tereti se upravo Almir Čehajić Batko i Davor Gaj.

Radnje istražitelja su bile usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhapšen zbog navodnih finansijskih malverzacija prenosi Klix.

Omar Mehmedbašić, advokat Almira Čehajića: Batko ima visok šećer, tješio sam ga, bit će saslušan u SIPA-i

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79