Čengić uoči snimanja emisije na OBN napustio studio: “Ne želim sa Avdićem, nije moj nivo”!?

“Ko je Senad Avdić, šta ja imam pričati sa njim?”, vikao je danas Irfan Čengić, SDP-ov načelnik Općine Stari Grad, u prostorijama Televizije OBN.

– Senad Avdić je redovan gost-komentator u emsiji Reflex – kazala je pokušavajući ga umiriti urednica i voditeljica Dika Nikšić.

– Ma, kakav on, nemam ja šta sa njim pričati, on nije moj nivo – ponavljao je izbezumljeni Čengić dok je svojoj asistentici pokazivo da zajedno napuste prostorije TV OBN.

– Senad Avdić nije Vaš nivo, jeste li to rekli – upitala ga je voditeljica Nikšić dok je Čengić žurnim koracima odlazio.

Načelnik Starog Grada trebao je gostovati zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i govoriti o funkcioniranju lokalne samouprave, pripremama za predstojeće lokalne izbore…

Kao i u prethodnih 20-ak izdanja dijaloške emisije Reflex aktuelne teme je zajedno sa gostima u studiju trebao komentirati novinar Senad Avdić.

Za razliku od Irfana Čengića, načelnik Srđan Mandić nije imao ništa protiv toga, no nakon što je Čengić utekao nekoliko minuta pred snimanje, u dogovoru sa uredništvom OBN-a emsija je otkazana.

– Žao mi je što je do ovoga došlo, ja poštujem sve novinare i spreman sam na dijalog sa svakim – kazao je Srđan Mandić.

Urednica i voditeljica Dika Nikšić nakon otkazivanja emsije obratila se Mirni Pecikozi, portparolki načelnika Starog Grada i tražila objašnjenje za neprofesionalno i nekulturno ponašanje njenog šefa.

– Ovo nije bila nikakva podvala, ako ste na to mislili. Na kraju krajeva, zašto bio bilo ko od sugovornika u studiju bio problem – napisala je ona.

– Nije problem kada se na vrijeme javi i kada se dogovori koncept emisije, a ne pet minuta pred mijenjati – odgovorila je Pecikoza. Ona je poručila da “sa načelnikom mogu razgovarati drugi načelnici i novinar čija je emisija, u suprotnom se skrnavi sama institucija”, prenosi Slobodna Bosna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79