BiH Čepo priznao da je od automafije otkupljivao ukradena vozila i odrekao se...

Čepo priznao da je od automafije otkupljivao ukradena vozila i odrekao se suđenja

U predmetu Danilo Cicović i drugi (poznatiji kao “Volan”) u kojem se vodi sudski postupak za krivična djela organizovanog kriminala, povezanog sa krađama vozila, optuženi Miroslav Čepo (1966), rođen u Tihaljini, općina Grude, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivnju za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvo BiH.

Za optuženog je predložena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, novčana kazna u iznosu od 20.000 KM, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi u iznosu od 7.200 KM.

– Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela, koji se većim dijelom tereti da je od pripadnika organizovane kriminalne grupe, preuzimao i otkupljivao ukradena vozila, koja su dovožena na područje Hercegovine, te nakon toga rastavljana i prodavana u dijelove na području BiH i Hrvatske.

Priznanjem krivnje, optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Čepo je, inače, jedan od svjedoka u predmetu koji se pred kantonalnim sudom u Sarajevu vodi protiv trojice pripadnika automafije iz Istočnog Sarajeva, optuženih za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Posjeta optuženih Miroslavu Čepi u Grudama, u dva navrata, kada je “uhvaćen” telefon sa Sky aplikacijom koji je bio na mjestu događaja kad su ubijeni policajci, jedan od bitnih dokaza u tom predmetu.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM