Četiri godine od likvidacije policajca Mahira Begića

Obilježena četvrta godišnjica od ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Na današnji dan prije četiri godine ubijen je policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) Mahir Begić. Delegacija FUP-a i sindikata danas su u znak sjećanja na Begićevu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih zadataka položile vijence na Spomen obilježju u „Centru za obuku policijskih kadrova – Mahir Begić“ u Suhodolu.

Također, polaganjem vijenca, učenjem fatihe te odavanju počasti na mezarju „Lokve“ u općini Hadžići, gdje je sahranjen Begić, odata je počast. Delegacija je posjetila i majku poginulog policijskog službenika.

– U mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, 9.2.2019. godine Edin Gačić je na veoma podmukao i okrutan način lišio života policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol – podsjećaju iz FUP-a.

Otac Mahira Begića: Ne znam kako je sin izdržao kada je vidio mrtvog brata

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79