Četiri godine od ubistva sarajevskih policajaca – četiri godine sramotnog (ne)rada Tužilaštva

Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 26. oktobra ove godine obilježit će 4. godišnjicu ubistva policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Kako je rečeno iz MUP-a KS, u 10 sati je planirano otvaranje i početak Memorijalnog turnira u malom nogometu pod nazivom “Adis & Davor”, u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, u ulici Semira Frašte bb, Općina Novi Grad Sarajevo. U 11 sati bit će položeno cvijeće na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1, Općina Novi Grad Sarajevo.

Kako je planirano, u 11:40 sati obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Šehović Adisa na Šehidskom mezarju Buća potok, a u 12:15 sati bit će obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Vujinović Davora na centralnom groblju “Sveti Josip”, Ciglane.

Sramotno je da četiri godine traje istraga i da Tužilaštvo nije podiglo optužnicu za njihovo ubistvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79