Četiri maloljetnika otela LGBT zastavu na Osmomartovskom maršu u Banjaluci

Četiri maloljetnika otela LGBT zastavu na Osmomartovskom maršu u Banjaluci


Identifikovana su četiri maloljetnika koji su otuđili LGBT zastavu duginih boja i vrijeđali učesnike Osmomartovskog marša, održanog na Međunarodni dan žena u Banjaluci.

To je saopšteno iz Policijske uprave (PU) Banjaluka u ponedjeljak, 20. marta.

“Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Ističe se i da je, u skladu sa nalogom postupajućeg tužioca, 17. marta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Tokom marša 8. marta, jedna učesnica je odgurnuta, a druga je zadobila udarac, pri čemu im je nekoliko napadača iz ruke otelo LGBT zastavu duginih boja.

Učesnici Osmomartovskog marša naveli su kako smatraju da se radi o politički motivisanom napadu.

Istakli su kako se i prije okupljanja učesnika marša u blizini okupila grupa mladića, koja je uzimala kamenje, ali su odustali od napada i otišli, nakon što su shvatili da ih redari snimaju svo vrijeme.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija