Četiri mladića lišena slobode zbog sinoćnjeg napada na Ilidži

Četiri mladića lišena slobode zbog sinoćnjeg napada na Ilidži


Četiri mladića lišena su slobode nakon incidenta koji se sinoć dogodio ispred hotela Hills na Ilidži.

Došlo je do tučnjave, a jedan od roditelja djece iz Srbije je uboden nožem.

Oni se terete za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Slobode su lišeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo), A. T. (rođen 1996. nastanjen na području Ilidže), H. D. (rođen 1995. nastanjen na području Ilidže) i E. H. (rođen 2000. nastanjen na području Vogošće).

Oni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu.

(VIDEO) Detalji drame u Sarajevu: Obračun nastao zbog zastave, djeca iz Splita pjevali sramotne pjesme

Do incidenta došlo između roditelja u trenutku kada su dva tima iz Srbije igrala na turniru.

“To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala ‘Nika T6’. Skandirala su djeca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio”, rekao je organizator turnira Almir Prguda.

Problem nastao zbog zastave i “bahaćenja” pojedinih roditelja bivših beogradskih navijača

“Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvijet i nema nikakvih nacionalističkih obilježja, čak ni srpskih boja”, pojašnjava M.M. da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

Kako saznaje portal Crna-Hronika problem se mogao riješiti dan ranije, kada je roditeljima iz Srbije predloženo da ne postavljaju spornu zastavu na ogradu. Nakon upozorenja, roditelji su sutradan ipak postavili spornu zastavu.

Zastava ko zastava nema nikakvih spornih obilježja za obične roditelje i posmatrače ali za one koji su uključeni u balkansku navijačku scenu itekako ima. Kao što saznaje portal Crna-Hronika navedena zastava je navijački transparent ekipe iz Beograda pod nazivom “Bulke” čija djeca su učestvovali na turniru.

(VIDEO) Oglasili se roditelji mališana koji su došli u Sarajevo: “Kazali su ‘samo smo vas Srbe čekali”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija