Četiri nove kompanije u poslu nabavke vakcina: Rok za ponude sutra do 16 sati

Nakon što kompanije “MGM Farm d.o.o. Kakanj” i “Krajina Group” d.o.o. Banja Luka nisu dostavile konačne ponude sa traženom dokumentacijom, kako bi se definirali neophodni uslovi za zaključenje ugovora za nabavku vakcina, Ad hoc tim je danas obavio pregovore s četiri nove kompanije i to Bosnalijek d.d. Sarajevo (Sputnik V i Astra Zeneca), Medimpex d.o.o. Sarajevo (Astra Zeneca i Sputnik V), Oktal pharma d.o.o. Sarajevo („Johnson&Johnson“, Astra Zeneca i Sputnik V) i TUZLA FARM d.o.o. (Astra Zeneca i Sputnik V).

Mušija: Ništa od ugovora za vakcine danas, novi rok 48 sati!

Faksimil izvještaja Zavoda za javno zdrasvtvo FBiH

Fadil Novalić, premijer Federacije je svim kompanijama potpisao pismo namjere za nabavku vakcina a nakon obavljenih pregovora jednoglasno je donesen zaključak da Zavod za javno zdravstvo FBiH danas ponovo uputi poziv svim kompanijama koje su iskazale interes za učešće u ovom postupku, da sutra do 16 sati dostave konačne ponude.

– Tada bi se se ponovo trebao sastati Ad hoc tim kako bi razmotrio sve pristigle ponude te o tome informirao Vladu FBiH – navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Podrška Peharu

Davor Pehar, direktor Zavoda se na sjednici Vlade požalio na medijski pritisak, zbog navoda da on opstruira nabavku vakcina. Pehar je naglasio da on radi po Zakonu i da sa višedecenijskim radnim iskustvom neće dopustiti da ga mediji po nečijem političkom nalogu razapinju te je zatražio očitovanje prisutnih ministara i premijera Novalića.

Zaključeno je da će Vlada čvrsto stati iza poslova koje obavlja Zavod za javno zdravstvo FBiH na čelu sa direktorom Peharom prenosi Avaz.

RS vakciniše starije, Federaciji BiH rok ističe u 10 sati: Pehar u izolaciji – ko će potpisati ugovor za nabavku vakcina?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79