Četvrti pokušaj: Hidrogradnja opet na prodaji

Četvrti pokušaj: Hidrogradnja opet na prodaji


Nakon što je u martu ove godine objavljen treći Javni oglas za prodaju privrednog subjekta Hidrogradnje d.d. Sarajevo u stečaju putem usmenog javnog nadmetanja, prodaja ponovo nije realizirana. Dva dana unazad objavljen je novi, četvrti Javni oglas, s istom početnom cijenom kao i u prethodnim pokušajima – 88.067.552,50 KM.

Uslovi prodaje jasno navode da će se Hidrogradnja d.d. Sarajevo, u pravnom i fizičkom stanju kakvo bude na dan prodaje, prodavati u viđenom stanju bez mogućnosti naknadne reklamacije. Prodaja će se vršiti putem usmenog javnog nadmetanja, a subjekat se ne može prodavati po cijeni nižoj od početne.

Javno nadmetanje će se održati 8. oktobra 2024. godine u 12:00 sati, u sjedištu prodavca, na adresi ul. Izeta Čomare bb, Ilidža – Sarajevo.

Kupac će biti obavezan nastaviti s osnovnom djelatnošću Hidrogradnje d.d. Sarajevo, kao i zadržati postojeći broj zaposlenih. Sve takse, porezi za prenos vlasništva, te troškovi pripreme dokumentacije i pravnih radnji također su u nadležnosti kupca.

Pravo učešća na usmenom javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica koja uplate iznos osiguranja od 0,25% početne cijene, odnosno 220.168,88 KM, ili ekvivalent u stranoj valuti (EUR ili USD) prema srednjem kursu Centralne banke BiH na dan uplate.

Hoće li Hidrogradnja d.d. Sarajevo napokon pronaći novog vlasnika ostaje da se vidi, a budući kupac mora biti spreman ne samo preuzeti kompaniju, već i očuvati njeno poslovanje i zaposlenike.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija