Cijena soka koji je zaludio djecu kreće se od 15 KM do 70 KM

 

Sok “Prajm” zaludio je djecu i mlađe tinejdžere u BiH i postao statusni simbol među školarcima. Cijena tog zadovoljstva u prodavnicama je 15 KM, a na internetu u zavisnosti od ukusa flašica ovog pića može se naći za 25 pa sve do vrtoglavih 70 KM. Pojedini školarci svojim drugovima čak preprodaju gutljaj ovog soka.

Iako ga karakterišu kao sok, riječ je o energetskom napitku i postoji više vrsta. Nije namijenjen za maloljetnike jer određene vrste sadrže velike doze kofeina.

Građani smatraju da se treba zabraniti mlađima od 18 godina piše Atv.

Sve je kreacija jutjubera Logana Pola i KSIja koji na društvenim mrežama maju milione pratilaca. Prvobitno je bio namijenjen za sportiste, ali ubrzo nakon promocije priču su preuzeli i domaći jutjuberi. To je samo još jedan pokazatelj koliki uticaj na mlade imaju društvene mreže, smatraju psiholozi.

“Mi smo se borili da djeca ne budu na ulici, a sad je ulica ušla u stanove putem društvenih mreža, dakle djeca su nam često žrtve manipulanata koji koriste njihov uzrast, njihovu nesposobnost razlučivanja.

Putem društvenih mreža mogu da vide upotrebu tog pića, kao što se to vidi, znači nekontrolisano, nemaju kritički stav, a u tom traganju identiteta oni oponašaju druge”, kaže Aleksandar Milić, psiholog.

Stručnjaci pozvali roditelje na oprez: Prime napici su opasni za djecu!

Brojni roditelji na društvenim mrežama podijelili su priču kako su im mališani tražili upravo ovaj napitak. Ipak čini se da su i oni “pali” na ovaj trend koji košta kao pola nečije devnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79