Cijene karata na crnom tržištu iznose od 80 KM do 150 KM

Ulaznice za utakmicu Bosna i Hercegovina – Portugal koja se igra u ponedjeljak, 16. oktobra od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici su rasprodane.

Fudbalski savez BiH je karte prodavao putem platforme Kupikartu.ba. Prodaja je počela 15. septembra. Ulaznice je bilo moguće kupiti za zapadnu tribinu (30 KM), te južnu i sjevernu (20 KM). Za istočnu tribinu karte nisu bile u slobodnoj prodaji, s obzirom na to da su mjesta na tom dijelu stadiona rezervisana za sponzore, prijatelje FSBiH, reprezentativce, njihove porodice…

Nema sumnje da je na prodaju ulaznica utjecao i naredni rival Zmajeva. Portugal je jedna od najboljih evropskih reprezentacija koju predvode brojne zvijezde, a iako je u poznim igračkim godinama, Cristiano Ronaldo je i dalje prvo ime i mamac za publiku.

Za fanove koji planiraju u ponedjeljak u Zenicu, a nisu na vrijeme osigurali vrijedan komadić papira, opcija je i crno tržište. Međutim, ulaznice su znatno skuplje.

Tako na servisu OLX cijene ulaznica za zapadnu tribinu variraju od 80 KM do 150 KM, a cijene karata i za preostale dvije tribine znatno su veće nego što su bile u slobodnoj prodaji.

Iz Fudbalskog saveza BiH ranije su upozorili navijače da budu oprezni i da karte kupuju isključivo putem zvanične platforme, a ne od eventualnih preprodavača na crnom tržištu.

– Ulaznica je obilježena bar kodom koji će biti očitan uređajem za skeniranje prilikom ulaska na priredbu. Po očitanju bar koda ulaznica ne može biti ponovo korištena. Pristup će biti omogućen nosiocu ulaznice koja je prva očitana. Svaki pokušaj ponovnog očitavanja koda sa ulaznice ili njene kopije, bez obzira ko prikazuje ulaznicu, će biti zanemaren a ulazak na priredbu neće biti dozvoljen. Molimo čuvajte ulaznicu na sigurnom mjestu – poručili su iz FSBiH za Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79