Član SDA poslao poruku Izetbegoviću: “Smjenjuju sve koji se slikaju sa Šemsudinom Mehmedovićem”

Vijećnik u Općinskom vijeću Tešanj i predsjednik Mjesnog odbora SDA Kraševo-Tešanj Fahrudin Pezer uputio je znakovitu poruku čelništvu Stranke demokratske akcije. Pezer je naime pozvao na svoju smjenu, uz detaljno obrazloženje.

“Javno pozivam Predsjedništvo SDA, predsjednika i njegove uvlakače da me odmah smjene sa mjesta predsjednika MO SDA Kraševo-Tešanj, kao i vijećnika u OV Tešanj (nisam sa kompezacione liste), s obzirom na to da smjenjuju sve koji se slikaju sa Šemsudinom Mehmedovićem!

U SDA sam se učlanio i aktivan sam skoro 20 godina… Kao omladinac dobio sam podršku da budem predsjednik mjesnog odbora gdje je tada SDA imala negdje oko 130 glasova, a danas ima oko 400 i drugi mandat smo apsolutna većina, a sve pod mentorskom palicom Šemsudina Mehmedovića i ostalih ljudi koji časno vode SDA Tešanj”, kazao je Pezer.

On kaže kako je mnogo više onih koji neće ovakvu SDA, a vole je srcem više od ovih koji je vole samo zbog interesa!

“Dao sam sebe za ideju SDA, jednim dijelom me koštalo i zdravlja, halal bilo, ali ne mogu više da šutim.
Apsolutna podrška Šemsudinu Mehmedoviću, i samo da se zna na čijoj sam strani”, poručio je Pezer.

SDA ove godine ima kongres na kojem će biti birano rukovodstvo stranke. Dosadašnji predsjednik Bakir Izetbegović najavio je kandidaturu, a protukandidat će mu biti Mehmedović. U SDA je prisutno veliko nezadovoljstvo nakon Općih izbora održanih u oktobru 2022. Izetbegović je izgubio u utrci za člana Predsjedništva BiH od Denisa Bećirovića, a SDA je ostala bez vlasti na državnom i federalnom nivou.

Mnogi SDA-ovci to pripisuju pogrešnoj politici Bakira Izebtegovića i velikom utjecaju koji u stranci ima njegova supruga Sebija piše Raport.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79