Članovi udruženja građana porijeklom iz Crne Gore: “Žalimo što se dobrodošlica uskraćuje upravo Predsjedniku”

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se iz udruženja građana Bosne i Hercegovine porijeklom iz Crne Gore sa saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

U povodu povlačenja saglasnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, na upućivanje poziva u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, izražavamo svoje nezadovoljstvo i žaljenje zbog ponovne potrebe ovog člana Predsjedništva BiH da međudržavne, međunacionalne i međuvjerske odnose po ko zna koji put pokuša unazaditi.

Mi, članovi udruženja građana Bosne i Hercegovine porijeklom iz Crne Gore predstavljeni kroz: podružnicu Pljevlja, podružnicu Petnjica, podružnicu Bijelo Polje i podružnicu Rožaje, najdublje žalimo što se dobrodošlica uskraćuje upravo Predsjedniku Crne Gore, zemlje sa kojom Bosna i Hercegovina ima izuzetne dobrosusjedske odnose za koje,  između ostalog, zasluge pripadaju upravo gospodinu Đukanoviću.

Dodik pojasnio odluku: Bilo mi je neprikladno da Đukanović u ovom trenutku dođe u BiH

Ne možemo da se ne osvrnemo na razloge uskraćivanja dobrodošlice gosp. Đukanoviću a to su trenutna dešavanja u Crnoj Gori na koja se poziva Milorad Dodik.  Primjedbe koje član Predsjedništva Milorad Dodik ima prema  odlukama suverene Crne Gore su u suprotnosti duha i zakona obiju država, te smatramo da bi upravo posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića mogla biti pametno iskorištena da se produbi dijalog i postigne sveobuhvatno rješenje za sve vjerske zajednice u Crnoj Gori, ali i relaksiraju odnosi.

Đukanović o potezu Dodika: Ne tangira me, BiH mora razmisliti kuda sve to vodi

Zbog toga, ljubav koju osjećamo prema Bosni i Hercegovini u kojoj živimo i prema Crnoj Gori u kojoj smo rođeni daje nam za pravo da osudimo stav člana Predsjedništva Milorada Dodika i izrazimo nadu da će se prije svega, odnosi koji vladaju u Bosni i Hercegovini promijeniti u interesu svih njenih građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79