Čović: HDZ BiH će organizirati sve što treba da svaki Hrvat može glasati

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH „priželjkuju kontinuitet razmišljanja predsjednice Republike Hrvatske kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno kada je u pitanju hrvatski narod u BiH“.

Izjavio je to novinarima Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, nakon glasanja u Mostaru, ocijenivši da je u odnosu na prvi krug u BiH značajnija izlaznost na biračkim mjestima.

Upitan jesu li u HDZ-u BiH organizirali autobuse iz udaljenih mjesta za glasanje u Mostaru, Čović je odgovorio da će ”HDZ organizirati sve što treba da svaki Hrvat koji želi glasati može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banju Luku, Sarajevo“.

– Jer, to je najozbiljnija politička stranka, vrlo organizirana i ima sve što zatreba da niko ne ostane doma ako želi doći na glasačko mjesto, jer je vrlo malo glasačkih mjesta i sredina konzularnih, tako da, što god zatreba, to ćemo danas organizirati – kazao je on.

Odgovarajući na pitanje kako komentira izjavu Zorana Milanovića o tome da je ”bio u Mostaru kada je tu gorjelo“ i kakva će biti s njim saradnja ako pobijedi, Čović je ponovio da je ”siguran u to da će se imati kontinuitet predsjednice Republike Hrvatske“.

– Što se tiče gospodina Milanovića, on je dao, rekao bih, jedan poseban obol svom predsjedavanju Vlade Republike Hrvatske, pa i u to vrijeme koje je za nas bilo vrlo značajno i to znamo cijeniti – naveo je Čović.

Inače, on je u pratnji supruge Bernadice obavio glasanje u Desetoj osnovnoj školi u Mostaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79