Čović najavio usvajanje Izbornog zakona: Moramo vratiti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović izrazio je očekivanje da će odnose Bošnjaka i Hrvata uspjeti popraviti partneri u vlasti koji su danas izabrali novu Vladu Federacije BiH, a što su redom pozdravile i međunarodne administracije koje djeluju u BiH.

“Primarno moramo vratiti povjerenje između hrvatskog i bošnjačkog naroda”, rekao je Čović u programu RTVHB.

On je dodao da vjeruje kako će novi partneri uspjeti izgraditi nove odnose dva naroda i pojasnio kako su ga teško poremetile stranke koje su danas otišle u opoziciju, očito aludirajući na vodeću bošnjačku Stranku demokratske akcije (SDA) i blisku im Demokratsku frontu (DF) Željka Komšića.

Čović je naveo da će test odnosa biti prestanak prakse preglasavanja Hrvata u državnom Predsjedništvu BiH te entitetu Federaciji BiH.

“Usvajanje Izbornog zakona bi relaksiralo odnose i osiguralo legitimno političko predstavljanje u Predsjedništvu BiH i domovima naroda”, istakao je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79