Čović, Nikšić, Dodik vidno zadovoljni nakon sastanka u Istočnom Sarajevu

Čović, Nikšić, Dodik vidno zadovoljni nakon sastanka u Istočnom Sarajevu


Sastanak lidera državne koalicije u Istočnom Sarajevu je završen. Medijima su se obratili HDZ-ov Dragan Čović, SNSD-ov Milorad Dodik i SDP-ov Nermin Nikšić.

Mogle su se ponovo čuti poruke kakve se često čuju nakon ovakvih sastanaka. Bili su vidno zadovoljni, što je razlika u odnosu na prethodni sastanak, održan u Mostaru prije 15-ak dana.

Nikšić je ponovo kazao kako je dijalog najbitniji, kako se mora voditi računa o državnim institucijama, a ponajviše o radu Vijeća ministara BiH i državnog parlamenta.

Za Čovića je najvažniji evropski put BiH, te da bilo kakve blokade treba što prije rješavati. Najavio je rješavanje svih problema na državnom nivou za dva mjeseca.

Dodik je spomenuo još jednom svoj dobro poznat stav – bez izbacivanja stranih sudija iz Ustavnog suda BiH daljnjeeg razgovora niti dogovora nema.

Ono što su sva tri lidera pomenuli kao najvažniji dio sastanka bio je dogovor o zakonu o pranju novca koji bi se ubrzo trebao biti u parlamentarnoj proceduri, kako su najavili, sve bi trebalo biti riješeno za mjesec dana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija