Crnadak: Dodik je sa Schmidtom dogovorio da ne bude presuđen!

Šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak tvrdi da se predsjednik RS Milorad Dodik sastao s visokim predstavnikom Christianm Schmidtom.

On tvrdi da ova informacija nije paušalna i sastoji se od konkretnih stvari.

– Zato sam odlučio da javno objavim glavne elemente dogovora Dodik-Schmidt, onako kako sam ih dobio:

1. Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti “otopljavanje” atmosfere u RS prema Schmidtu. S tim ciljem Schmidt će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

2. Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”. Na taj način funkcioneri SNSD-a će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u RS na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidta ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Srpskoj.

3. Zakon o nepokretnoj imovini RS, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

4. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

5. Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana – naveo je Crnadak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79