Crno nebo nad Banjalukom: Najava olujnog nevremena s kišom, grmljavinom i gradom

Crno nebo nad Banjalukom: Najava olujnog nevremena s kišom, grmljavinom i gradom


Nad Banjalukom se spustilo tmurno crno nebo, donoseći sa sobom prijetnju snažnog nevremena koje bi, osim obilne kiše i grmljavine, moglo donijeti olujni vjetar i grad

Prema informacijama objavljenim na stranici Bhmeteo, slično vrijeme očekuje se u širem području sjeverne i sjeveroistočne Bosne. U narednim satima prognozira se izrazito nestabilno vrijeme, koje će donijeti lokalne pljuskove sa grmljavinom, ali i opasnost od nevremena sa gradom, obilnom kišom i jakim vjetrom. Posebno su ugroženi Banovići i područje oko Kotor Varoši, gdje su već zabilježeni prvi znaci nevremena.

“Oprez zbog lokalno pojave nevremena uz led, veću količinu kiše za kratko vrijeme i jak vjetar”, upozorava Bhmeteo, naglašavajući potrebu za dodatnim mjerama opreza.

Nestabilno vrijeme neće se zadržati samo na ovom području, već će se nastaviti i tokom noći na ponedjeljak.

Ovo je posljedica početka djelovanja visinskog ciklona, koji će u ponedjeljak donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje.

Padavine će se najprije pojaviti na jugu i zapadu zemlje, dok će se kasnije tokom ponedjeljka proširiti i na ostatak Bosne i Hercegovine.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija