Crnogorci prijavili svoju vladu za Guinnessovu knjigu rekorda

Crnogorci prijavili svoju vladu za Guinnessovu knjigu rekorda


Guinnessova knjiga rekorda započela je proces evaluacije inovativne inicijative nevladine udruge “35 milimetara”, koja predlaže da se Crna Gora proglasi rekorderom u novoj kategoriji – najveća gustoća izvršne vlasti po glavi stanovnika.

Prema informacijama koje je u srijedu objavila udruga “35 milimetara”, Crnogorska vlada, koja je nedavno prošla kroz rekonstrukciju, sada broji 34 člana.

Ova brojka predstavlja rekordnu veličinu vlade u historiji Crne Gore, koja trenutno ima oko 620.000 stanovnika. Prema procjenama udruge, to znači da Crna Gora ima 0,0000537 izvršnih dužnosnika po glavi stanovnika.

“Naša vlada je, u biti, svjetsko čudo administracije. Sa 34 izvršna dužnosnika na 633.158 ljudi, dolazimo do omjera od jednog dužnosnika na 18.627 građana. Ovo je impresivno postignuće u svijetu izvršne vlasti”, navodi se u saopćenju udruženja “35 milimetara”.

Udruženje “35 milimetara” smatra da je ovo primjer koji treba imatu međunarodno priznanje i dokumentaciju u Guinnessovoj knjizi rekorda.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija