Čudna pitanja na testu za graničnog policajca: “Kandidat mora znati kolika je debljina linije kojim se boldiraju slova”

Da je Bosna i Hercrgovina zemlja apsurda potvrđuje nam i sljedeća vijest.

Ko želi biti samostalni inspektor u Graničnoj policiji BiH mora znati kolika je debljina linije kojim se boldiraju slova u rješenjima koja se donose u Graničnoj policiji BiH.

Također Granični policajac mora precizno odgovoriti u milimetrima naravno kolike su dimenzije grba na uniformi Granične policije BiH ali i pod kojim uglom su postavljene gredice na činu koji na svojim epoletama nosi narednik u Graničnoj policiji BiH.

Ako ste mislili da je ovo nekakav sažetak nastupa ne previše maštovitog stand up komičara, gorko ste se prevarili.

Ova nebulozna pitanja samo su dio pismenog testa koji si morali položiti kandidati koji su aplicirali za unapređenje u čin samostalnog inspektora u Graničnoj policiji BiH.

Po zamisli komisije za unapređenje na čijem je čelu,očigledno,vrlo kreativni načelnik Arman Miđić budući komandiri jedinica i šefovi odsjeka u Graničnoj policiji BiH da bi to postali moraju vladati, prije svega, šnajderskim vještinama.

Kolko god sve skupa izgledalo tragi komično,stoji činjenica da na ovako “genijalno “formulisana pitanja može, uz veliku doze vjerovatnoće, mogu tačno odgovoriti i samim tim položit test samo Dejan Kotiga lovac iz kviza “Potjera”,ili onaj ko je sa sadržinom testa bio upoznat prije samog testiranja.

Koja je od ove dvije jedino moguće opcije realna u predmetnom testiranju nije teško pretpostaviti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79