Čudno i neprihvatljivo je da je na neki način pobjegao sa funkcije komesara MUP-a KS !

Gost emisije Špica na TVSA bio je Elvedin Okerić (Narod i pravda), predsjedavajući Skupštine KS, gdje je govorio o usvajanju ostavke komesara MUP-a KS, Nusreta Selimovića i skorom imenovanju novog policijskog inspektora na ovu poziciju.

Naime, prošlo je osam mjeseci “praznog prostora” u kojem Kanton Sarajevo nije imao adekvatnu, zakonom propisanu zamjenu policijskog komesara MUP-a KS.

“Procedura unapređenja je završena i sada dva kandidata ispunjavaju uslove da mogu formalno – pravno mijenjati policijskog komesara u obavljanju zakonom propisanih poslova”, istakao je Okerić.

Kako kaže, komesar Selimović je podnio ostavku iz njemu poznatih razloga.

“Vlada KS će razmatrati tu njegovu ostavku već u narednoj sedmici. Ono što je čudno i neprihvatljivo je da je na neki način otišao, pobjegao sa te funkcije i da je nekako brod koji je Komisija za sigurnost prepoznala da je ugrožen, a to jeste sigurnosni sistem KS, ostavio na ovakav način”, zaključio je Okerić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79