Čudo u Travniku: Grom udario u prozor pored kojeg je bila beba

U Biljanskoj dolini ,selu Viṣ̌njevo,zaseoku Potok, tačnije u Memića mahali samo zahvaljujući Božijoj volji izbjegnuta je tragedija.

Snžno olujno nevrijeme praćeno udarima groma zahvatilo je ovo područje, te je tom prilikom uništilo ili jako oštetilo krovove na 10 kuća.

Kuću Memić Vahida u kojoj je u krevetiću pored prozora spavao mali Irhad (7mjeseci starosti) udario je grom, tačno u prozor.

Mali Irhan na svu sreću nije povrijeđen iako je bukvalno zasut staklom, iverjem i malterom.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je u pogođeno područje uputio timove civilne zaštite, dok MZ Višnjevo na čelu sa predsjednikom Kadir Osmanović sa mještanima provodi mjere uklanjanja ruševina i zaštite objekata od daljeg oštećenja i uništenja.

Elektrodistribucija Travnik u složenim terenskim i vremenskim uslovima provodi mjere sanacije štete na niskonaponskoj mreži, kako bi se Višnjevu osiguralo napajanje el. energijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79