Current Cheese Balls i Current Spicy Cheese Balls povučeni s tržišta

Večeras je objavljen opoziv proizvoda Current Cheese Balls i Current Spicy Cheese Balls, po 60 grama, zbog neodobrenog korištenja bojila E110 u tim proizvodima.

Proizvodi, LOT broja CCB-01 i CSC-01, dolaze od nepalskog proizvođača Yashoda Foods PVT. Ltd, Rupandehi, dok je uvoznik talijanska firma India Trading SrL iz Pera.

Opoziv se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim LOT brojem. Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o općim načelima i uslovima zakona o hrani, kao i Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća od 16. decembra 2008. o prehrambenim aditivima.

Svi potrošači koji su kupili navedene proizvode pozvani su da ih vrate ili se konzultiraju s mjestom kupovine kako bi ih zamijenili ili dobili povrat novca.

Ovakvi opozi proizvoda provode se u cilju osiguranja sigurnosti potrošača i poštovanja propisanih standarda u prehrambenoj industriji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79