Cvijanović uručila “Orden Republike Srpske” nobelovcu Peteru Handkeu

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, uručila je danas negatoru genocida i dobitniku Nobelove nagrade, Peteru Handkeu “Orden Republike Srpske”.

Svečanoj dodjeli prisustvovali su i premijer RS-a, Radovan Višković, kao i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Handke je odlikovan za, kako tvrde iz manjeg bh. entiteta, izuzetan rad na polju duhovnog i kulturnog razvoja, kao i za veliki doprinos u razvijanju odnosa sa Republikom Srpskom.

Zvaničnici RS-a, kao ni sam Handke, nisu davali izjave za medije nakon odlikovanja.

Peter Handke stigao u Banju Luku, dočekao ga Kusturica

Handke je strastveno zagovarao genocidni Miloševićev režim, posjećivao Slobodana Miloševića u Hagu, a 2006. se pojavio na njegovoj sahrani. Poznat je i zbog prikazivanja Srbije kao žrtve tokom krvavih ratova ‘90-ih godina.

Austrijski književnik je zbog takvih stavova proglašen personom non grata u gradovima poput Sarajeva i Tuzle, dok je u Banju Luku pozvan kao počasni gost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79