Da je likvidacija Krunića “krupna priča” otkriva i ovaj propust u istrazi: “Gdje su specijalci?”

Pitanje je zašto je “Specijala” dovedena tek 23. aprila i zašto pretraga terena nije bila detaljna odmah nakon višestruke likvidacije, već je trebalo više od dva dana da se nađu puške i okviri?!

Vlasnik više preduzeća Slaviša Krunić likvidiran je 22. aprila u klasičnoj sačekuši u blizini porodičnog imanja nadomak Banjaluke, a jedan od njegovih navodnih likvidatora Benedi Đukanović još nije priveden i potraga za njim traje, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Đukanovića je policija imala “u šakama” nekoliko časova nakon likvidacije, preciznije oko dva časa ujutro, u blizini Dervente, kada ga je zaustavla saobraćajna patrola. Međutim, Đukanović je pušten, jer, kako je iz MUP RS rečeno, tada nije bio osumnjičen.

“Emilio Baldo je priveden u noćnim satima u svojoj porodičnoj kući u Laktašima”, izjavio je dva dana nakon likvidacije Darko Ćulum, direktor policije RS-a.

Baldo, koji je u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu rekao je da je lišen slobode u svojoj kući, odnosno kući njegove žene.

“Negdje u noći, ja ne znam koliko je bilo sati, ali po policijskom izvještaju je to bilo oko tri, na vrata je došla policija, probudili su nas i mene pozvali radi davanja izjave i poveli me u PS Laktaši. Oduzeli su mi garderobu, a obavljen je i pretres moje kuće u Laktašima, odnosno to je kuća moje supruge, a policija ništa nije odnijela niti izuzela iz te kuće, osim moje garderobe koju su po drugi put skinuli sa mene i odnijeli”, izjavio je Baldo!

Baldo je 23 aprila, nekoliko sati nakon privođenja (ne zna se tačno u koje vrijeme), slikan, kako je navedeno u medijima, “u blizini mjesta tragedije”. Navedeno je još i da je tada lišen slobode, ali to, očito, nije bila tačna vijest, prema onome što tvrdi Darko Ćulum.

Ostalo je nepoznato zašto je Baldo, nekoliko sati nakon što je privedenn, dovođen u blizinu mjesta tragedije i zašto je slikan na tom mjestu, a slika “procurila” u medije?!

Sva ova pitanja traže precizne odgovore, jer su oni neophodni kako bi se potpuno rasvijetlilo i višestruku likvidacije i pokazalo da u toku istrage koja je uslijedila nije bilo grešaka.

Likvidacije Slaviše Krunića je naručeno i plaćeno, u to nema nikakve dileme. Nema dileme ni da su likvidatori detaljno proučile kretanje Krunića i obezbjeđenja, prije nego što su napali. I, nažalost, likvidirali.

Nema dileme da su sva trojica osumnjičenih – Đukanović, Baldo i Željko Kovačević, koji je stradao tokom napada na Krunića, profesionalci, što su iza rešetaka proveli više vremena nego na slobodi. I da su poznate njihove “veze”!

Oni su, takođe, nema sumnje, pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je napala i likvidirala Krunića, Pavlovića i teško ranila Gorana Ilića! Da bi se ta grupa u potpunosti otkrila, razbila i privela, posebno Naručioci likvidacije, ne bi smjelo biti nikakve improvizacije, propusta, posebno ne “predstave za javnost”.

Okružni sud odredio je 25. aprila jednomjesečni pritvor Emiliju Baldi, na zahtjev Republičkog javnog tužilaštva.

Krunić je sahranjen u Glamočanima 25. aprila, a Pavlović na Palama isti dan.

 

‘Krunić je vlasnik svih kamera, a Dragičević je rekao da posjeduje snimke!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments