Da li je doktorica koja je izvršila samoubistvo u bolnici u Istočnom Sarajevu bila žrtva “cyber nasilja”? Ostavila i oproštajno pismo

Brojni prijatelji i kolege opraštaju se od poznate doktorke Branke Pekić – Semiz, koja je počinila samoubistvo u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, a u više objava na društvenim mrežama ističe se da je Pekić – Semiz bila žrtva “cyber nasilja”.

Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao da podnese brutalni linč kojem si bila izložena proteklih mjeseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uslove da se odbraniš od optužbi. Da li ima ljekara koji radi, a da ne griješi? Nema. Da li ljekar treba da odgovara za svoje greške? Treba.

Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Neko ko nije iz medicinske struke teško može da shvati da je svaki slučaj drugačiji, da se u čovjeku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu da prouzrokuju fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja ni jedan ljekar ne može da utiče.

Da li ta greška, ako je bilo, treba da zanemari sve dobro što je taj ljekar uradio tokom svog života! …Na nama ostaje da čuvamo uspomenu na tvoj lik i djelo i da pružimo snažan otpor sajber nasilju i onima koji su na ovako brutalan način zloupotrijebili javni prostor i doveli do gašenja jednog plemenitog života – navodi se u jednoj od objava kolege tragično preminule doktorice.

U objavi na Facebooku oglasila se i ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović – Krstić, koja navodi da je odlazak doktorice veliki gubitak za Istočno Sarajevo i bolnicu u kojoj je radila.

– Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. cyber nasilje je nešto što se može desiti svima nama. Neko zna da se nosi sa tim, neko ne, uprkos svim svojim znanjima i kvalitetima. Niko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala.

Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama – navela je Ristović – Krstić.

Iz Bolnice “Srbija” su saopštili da je doktorica Pekić – Semiz bila jedan od najvećih stručnjaka u ovoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-subspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2.500 beba.

– I posljednjeg dana u operacionoj sali uspješno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne djevojčice stigao je na ovaj svijet. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena. O ovoj temi sigurni smo, nije bilo boljeg predavača – saopštili su.

Iz policije su kratko potvrdili da je obavljen uviđaj, da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu.

Kako nezvanično saznaje mondo.ba, Pekić – Semiz počinila je samoubistvo u starom objektu nekadašnje bolnice Kasindol, te da je ostavila oproštajno pismo, prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79