Na popularni šiša bar u Sarajevu nije ispaljena zolja

Na popularni šiša bar u Sarajevu nije ispaljena zolja


Jutros oko 3 sata u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu začula se prva eksplozija, a oko 5 sati se ponovo čula druga eksplozija na području Općine Novo Sarajevo.

Prema poznatim informacijama, ova prva se desila u šiša baru Square, a prema informacijama Klixa na kafić je ispaljena zolja!?

Iz MUP-a KS su za Avaz rekli da ne znaju odakle takve informacije.

– Ne znam odakle se crpe takve informacije. Nema potrebe za plasiranjem takvih informacija dok se ne završe uviđajne radnje – rekao je portparol MUP-a KS Hadžiabdić.

POGLEDAJ GALERIJU

Pripadnici sarajevske policije trenutno su na terenu te provjeravaju šta je ispaljeno na popularni kafić i koliko je bilo napadača.

Srećom, u napadu nije bilo povrijeđenih osoba.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili su uviđaj na mjestu događaja na područje općine Novo Sarajevo, kojom prilikom je, prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka utvrđeno da se radi o aktiviranju nepoznate eksplozivne naprave koja je aktivirana na jednom ugostiteljskom objektu.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

Imajući u vidu da su pojedini mediji prenijeli vijest da se radilo o upotrebi raketnog bacača “zolje”, ovom prilikom naglašavamo, a shodno, do sada prikupljanim saznanjima i tragovima izvršenja krivičnih djela kvalifikovanih kao “Izazivanje opće opasnosti” i “Oštećenje tuđe stvari”, da nisu tačni takvi navodi o navodnoj upotrebi “zolje”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija