Da li Milorada Dodika čeka sudbina Ive Sanadera?

„Postoji plan za vojno rješenje da se riješi novonastala situacija u Bosni i Hercegovini“, rekao je direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije u Ljubaljani (IFIMES) Zijad Bećirović u emsiji „Puls“ BN televizije.

Kao glavnog pokretača posljednje krize u BiH, Bećirović označava Dodika. Međutim, on objašnjava da Dodik, Čović i Izetbegović više ne moraju da se dogovaraju, jer svaki unaprijed zna reakciju ostalih. Kazna bi mogla biti ogromna, kaže Bećirović.

„Već su upozoreni od međunarodnog faktora da zaborave na kandidature. Upozorili su ih oni koji odlučuju o sudbini BiH, a zna se da najveći uticaj dolazi preko Atlantika. Sada sva trojica prave korake da bi se časno povukla. To je dato i Miloradu Dodiku. Sada mu daju diplomatsku šansu da razrješi. Postoji vojno rješenje da se riješi novonastala situacija. Ne bih volio da dođe do toga, a to je pozicioniranje NATO-a na ključnim pozicijama BiH i granicama BiH“, rekao je Bećirović.

Za prisustvo NATO-a u BiH zaslužan je i Dodik, kaže Bećirović.

(VIDEO) Tri lidera nisu mjerna jedinica za srpstvo, bošnjaštvo i hrvatstvo nego za kriminal

 

Vrhovni sud potvrdio presudu: Kako je osuđen Sanader – 10 miliona eura mita

Izrečena presuda: Sanader je kriv, HDZ odgovoran

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79