Da li su vladajući umiješali prste između bivše “braće”? Otvorena verbalna paljba ne prestaje između Stanivukovića i Vukanovića

Da li su vladajući umiješali prste između bivše “braće”? Otvorena verbalna paljba ne prestaje između Stanivukovića i Vukanovića


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i narodni poslanik Nebojša Vukanović zaoštrili su sjekire i koplja i nastavili sa nedavno započetim ratom

 

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i lider Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović otvorili su novu liniju fronta.

Stanivuković je objavio video u kojem je, kako je rekao, pokazao da Vukanović objavljuje lažne vijesti kojima pokušava da ga diskredituje.

Fotografisali smo moj automobil ispred vile Republike Srpske na Jahorini. Poslali smo sa anonimnog profila Vukanoviću te fotografije, a on je kroz nekoliko dana odmah objavio kako je to šokantno. Objavio je gdje sam i s kim bio, da sam ponovo u “simbiozi“ – kazao je Stanivuković.

Vukanović je postavio ultimatum PDP-u – ili će se odreći Stanivukovićevih podvala ili će snositi posljedice. On kaže da se niko iz PDP-a nije oglasio niti osudio Stanivukovićevu “niskost i podlost”.

Ko bude ćutao i ne bude se distancirao od Stanivukovića, snosiće posljedice i biti u istom košu. Prva neka se za kanonadu pripremi Mirna Savić Banjac, desna ruka podmuklog spletkaroša, skromna podvižnica i trojeručica koja grabi tri plate – u Narodnoj skupštini, Muzičkoj školi i Gradu Banjoj Luci, naveo je Vukanović.
Stanivuković je potom objavio novi video u kojem je pokazao navodno falsifikovanu fakturu za izgradnju krova na sportskoj areni koja se gradi kod parka “Mladen Stojanović” u Banjoj Luci. Dokument i vijest o tome objavio je Nebojša Vukanović na svom blogu. Gradonačelnik Banje Luke tvrdi da je Vukanovićev dokument lažan te da su cifre i pečati promijenjeni.

Politička prepucavanja kojima svjedočimo zadnjih dana potvrđuju dvije stvari: jedna je ona po kojoj je bavljenje politikom prepoznatljivo stoljećima – makijavelizam, pa vidimo kako se ne biraju sredstva, u neprijatelje pretvaramo dojučerašnje “saborce” i političku “braću”, kazala je politički analitičar Tanja Topić.
Ona ističe da obračun na relaciji Stanivuković – Vukanović dolazi isključivo zbog te famozne simbioze, javno stvorenog utiska o političkom zbližavanju gradonačelnika Banje Luke sa vladajućima u Republici Srpskoj i to je tačka prijepora koja je dovela do ovog obračuna.

Otvorena verbalna paljba najmanje ide u prilog opoziciji i stiče se utisak da su u ovaj obračun i ovog puta prste umiješali vladajući. Teren pažnje i naslađivanja što kod komšije crkava krava potpuno je izmješten sa izbornih krađa, manipulacija, nekompletne Vlade Republike Srpske, finansijskih i dužničkih noćnih mora, na “svađe” i prepucavanja među opozicionarima, čime se u javnosti nastoji proizvesti slika kako nam je sa ovima koji suvereno vladaju decenijama, ipak, najbolje, naglašava Topićka.
Konstatuje da “kako su građani skromni u zahtjevima, pokorni podanici, a uz to potkupljivi, više se zgražaju nad javnim svađama i podvalama među opozicionarima nego nad opustošenim i poharanim sopstvenim poreskim novcima”, piše Oslobodjenje.ba.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija