Dačić: Srbija navija za Republiku Srpsku

Srbija navija za Republiku Srpsku, a ne za neku političku opciju jer o tome odlučuju građani, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Ko će biti na vlasti u Srpskoj ili BiH je stvar građana i naroda i ko god to bude, interes Srbije su najbolji međusobni odnosi”, rekao je Dačić za RTRS.

On smatra da bi bilo nekorektno da kaže da Srbija nema zanimanje za BiH i Srpsku, te ponovio stav Beograda da Srbija poštuje BiH onako kako je definisano Dejtonskim sporazumom.

“BiH je za Srbiju od strateškog značaja i odnosi su od vitalnog značaja, jer smo komšije i partneri u nekim oblastima, a tu i žive i pripadnici srpskog naroda”, naveo je Dačić.

On je naglasio da bi je u interesu što bolja saradnja, više kontakata te realizacija projekata kao što su auto-put Beograd – Sarajevo, energetski i drugi projekti.

“Nama je interes da dalje razvijamo odnose i poštujemo teritorijalni integritet BiH, što očekujemo i od druge strane. Stav Beograda je da sve stvari u BiH treba da se rješavaju u dogovoru tri naroda i dva entiteta i neće prihvatiti ako se pokušaju nametnuti rešenja”, rekao je Dačić.

On smatra da prema Briselu treba zajednički nastupati, kada je riječ o interesima ovog regiona, a to je ekonomski razvoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79