Dalmacija u plamenu: Stanje kritično

Dalmacija u plamenu: Stanje kritično


U ponedjeljak su izbili požari na tri lokacije u Dalmaciji – kod Skradina, kod zračne luke u Zadru i kod Tučepa, čime je područje zahvaćeno velikim izazovima u borbi s vatrenom stihijom.

Najteža situacija je kod Skradina, gdje je požar progutao oko 500 hektara niskog raslinja i borove šume. Širenju požara dodatno je doprinijela jaka i orkanska bura, čiji su udari neprekidno mijenjali smjer vjetra, otežavajući rad vatrogascima.

Prema izvještajima Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ), stanje na zadarskom području je trenutno zadovoljavajuće u poređenju s dramatičnim okolnostima kod Skradina.

Na području Tučepa, treći požar koji je izbio u ponedjeljak. Stanovnici su iizjavili da se vatra širi od Ićeva prema Braškovcima, pri čemu je jedan dio vatre ušao u selo, što je uzrokovalo blokadu određenih područja. Vatrogasci, uz pomoć mještana, nastoje obraniti objekte i spriječiti daljnje širenje požara.

Prema informacijama iz policije, cesta D 512 u Gornjim Tučepima je zatvorena zbog gašenja požara. Saobraćaj se odvija zaobilaznim pravcima, a vozači su pozvani na pojačan oprez i praćenje uputa policijskih službenika na terenu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija