Dama prošla kontrolu i ušla u avion s dvije plinske boce!?

Nakon saopštenja stjuardese o bezbjednosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom

Službenik na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga na Aerodromu Podgorica kažnjen je sa 150 evra nakon što je otkriveno da se jedna žena ukrcala na let “Air Srbija” sa dvije plinske boce u petak, 21. jula, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Riječ je o ozbiljnom bezbjednosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbiljan su bezbjednosni rizik.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, juče izrekla prekršajni nalog od 150 evra postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica.

“U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mjere s ciljem ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta”, naveli su iz Aerodroma Crne Gore.

U petak, 21. jula, na letu “Air Srbija” putnica je sa dvije manje plinske boce prošla kontradivezionu kontrolu i regularno se ukrcala. Kada je avion pokrenut, a nakon saopštenja stjuardese o bezbjednosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79