Damir Arnaut, zatražio od njemačkih vlasti procesuiranje mladića koji je provocirao povratnike u Vlasenici

Nakon incidenta u kojem je jedna osoba uzvikivala prijeteće parole prema povratnicima u Vlasenici, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, Damir Arnaut, odlučno je poduzeo korake za njihovo dalje nadležno postupanje.

Incident se dogodio uoči Božića prošle godine, a snimka s nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika zabilježila je kolonu automobila u kojoj se čulo uzvikivanje “Ustajte balije”.

Ambasador Arnaut dobio je zvanične podatke o počinitelju, koji se, prema navodima, nalazi u Njemačkoj.

Arnaut je odmah reagirao i dostavio podatke njemačkim vlastima s zahtjevom za daljnje postupanje. Izrazio je zaprepaštenje kada je saznao da se radi o mladoj osobi te naglasio svoju predanost učenju tolerancije i odbacivanju mržnje, posebno kada je riječ o odgoju djece.

Napad na povratničko naselje u Vlasenici bio je oštro osuđen od strane MUP RS-a, a ovaj korak ambasadora Arnauta predstavlja važan iskorak u suočavanju s netolerancijom i širenjem svijesti o nužnosti odbacivanja mržnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79