Danas je Dan vozača i automehaničara

Danas je Dan vozača i automehaničara


Dan vozača i automehaničara bit će obilježen danas u Tuzli i to svečanim defileom u Tuzli od 10h. Ovaj dan obilježava se još od davne 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije. Nakon rata tradicija je sačuvana u našoj zemlji.

Oni voze po kiši, snijegu, magli, danju, noću i praznicima koje bi trebali da provode sa porodicom. A, da bi vozila uvijek bila ispravna, a putnici sigurni, zaduženi su automehaničari.

Iako vozači u BiH imaju sve manje razloga za slavlje, jer sve veći broj ih odlazi iz BiH u zemlje Europske unije gdje su bolje plaćeni i gdje je veći standard.

‘Ova zemlja je mnoge vozače moje kolege odvojila od porodica i prijatelja. Ljudi odlaze trbuhom za kruhom. Danas se mladi teško odlučuju za ovu profesiju, a i kada završe školu i polože sve potrebne ispite profesionalnog vozača odmah idu vani, skoro bez ikakvog iskustva. Želim svim svojim kolegama iskreno čestitati ‘Dan vozača i automehaničara’ ja zam za volanom zaradio penziju i nije moram priznati bilo lako”, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

(VIDEO) Povodom Dan vozača i automehaničara organizovali svečani defile

Svečani defile vozila krenut će iz autobaze GIPS Tuzla, do Brčanske Malte i nazad. Svi oni koji voze cestama Bosne i Hercegovine zaslužuju da im se oda priznanje za dugogodišnji trud i rad; a ovaj dan je odlična prilika za to!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija