Danas sahrana 23-godišnjim mladićima koji su poginuli u Mercedesu smrti

Danas sahrana 23-godišnjim mladićima koji su poginuli u Mercedesu smrti


Velika tragedija je zadesila oraški kraj, a selo Oštra Luka je obavijeno golemom tugom i nevjericom. U teškoj saobraćajnoj nesreći se dogodila u noći sa subote na nedjelju, na cesti između Tolise i Boka, smrtno su stradala dvojica 23-godišnjih mladića iz Oštre Luke, Davor Delić i Antonio Kopić.

Mještani Oštre Luke kažu kako nikada nisu doživjeli sličnu tragediju. Porodice Delić i Kopić su shrvane bolom i u velikoj žalosti, a sahrana dvojice mladića će biti obavljena danas u 14 sati na mjesnom groblju u Oštroj Luci nakon obdukcije njihovih tijela u Županijskoj bolnici u Orašju.

(FOTO) Pogledajte kako izgleda Mercedes u kojem su poginuli 23-godišnji Davor i Antonio

U selu se, kako prenosi Livno online, na svakom koraku prepričavaju detalji iz života stradalih mladića o kojima mještani imaju samo riječi hvale, a njihov prijatelj Elvis, kroz suze ističe da su momci bili za primjer u svemu.

Davor je radio u Austriji u okolici Graca, a njegovi prijatelji navode kako je došao za vikend u rodni kraj da proslavi svoj 23. rođendan. Sudbina se okrutno poigrala, pa su upravo nakon proslave rođendana, tragično okončani njegov i život njegovog prijatelja.

Obojica su, prema pisanju medija, godinama trenirali nogomet u HNK Orašje i lokalnom NK 19. Srpanja iz Oštre Luke, družili se prijateljima i voljeli lov i ribolov.

Antonio je obožavao muziku i najviše vremena je provodio s prijateljima miksajući hitove u diskoteci gdje je radio kao DJ. Prijateljstvo Davora i Antonia je bilo toliko čvrsto i blisko, da su jedan drugom obećali kumstvo.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila nesreća. Zasad je iz policije saopćeno da je 26. februara oko 2.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nesreće na Regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta, u kojoj ima povrijeđenih osoba.

Na mjesto događaja upućena je patrola saobraćajne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nesreći učestvovali jedno putničko i dva teretna vozila. U nezgodi su vozač i suvozač u putničkom vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen uviđaj, te su poduzete druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija