Darko Elez danas u sudnici: Čeka suđenje za niz teških krivičnih djela

U Sudu BiH danas će biti održano ročište Darku Elezu o produženju pritvora za djela zbog kojih je iz Srbije izručen BiH, rekao je njegov advokat Senad Kreho.

Biće ročište o produženju pritvora po ovom novom djelu, po kojem je izručen iz Srbije, za dva navodna ubistva i iznude – pojasnio je Kreho.

Kreho smatra apsurdnim da se, nakon što je Elezu u predmetu “Lutka” određen maksimalan pritvor od tri godine, sada ide na produženje pritvora po novim, kako je rekao, navodno izvršenim djelima.

Ročište je zakazano za 11.30 časova, objavljeno je na zvaničnoj stranici Suda BiH.

Njega čeka suđenje pred Sudom BiH prema optužbama za niz krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva, iznude, zastrašivanje i druga krivična djela.

Elezu je potvrđena optužnica u slučaju “Lutka” koja ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih djela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela počinjena od 2005. do 2009. godine

Izručenje po ovim optužbama sudovi su ranije odbili, jer tada nije bio na snazi ugovor o izručenju između Srbije i BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79